FUNDAŢIA EUROPEANĂ PENTRU ŞTIINŢĂ

FUNDAŢIA EUROPEANĂ PENTRU ŞTIINŢĂ (ESF)

Fundatia Europeana pentru Stiinta este o asociatie internationala neguvernamentala cu activitate non-profit infiintata in 1974, ai carei membri sunt institutii cu activitatea dedicata promovarii cercetarii stiintifice. ESF si-a inceput activitatea cu 42 de academii si consilii de cercetare, ajungand ca in 2012 sa cuprinda 72 de organizatii membre (MO Member Organizations) din 30 de tari. Acestea reprezinta cea mai mare parte a actorilor cheie din stiinta si tehnologia europeana, incluzand majoritatea consiliilor de cercetare importante din Europa, precum si academiilor nationale de stiinta.

 

Fundaţia Europeană pentru Ştiinţă este forul cel mai reprezentativ la nivel european pentru finanţarea cercetării fundamentale.

CNCSIS a devenit membru al Fundaţiei Europene pentru Ştiinţa (European Science Foundation-ESF) începând cu anul 2003.

Incepand cu 2011, prin reorganizarea CNCSIS, CNCS a devenit organizatie membra a Fundatiei Europene pentru Stiinta (European Science Foundation - ESF). 

 

Calitatea CNCS de membru instituţional al ESF va permite fiecărui cercetător din România să participe la programele dezvoltate de ESF.

Fiecare activitate ESF a fost creată din perspectiva comunităţii de cercetare şi oferă cercetătorilor oportunitatea de a depăşi barierele graniţelor internaţionale şi de a conlucra în beneficiul ştiinţei la nivel european.

Participare la programe ESF:
• EUROCORES (Themes)  
• EUROCORES (European Collaborative Research Project) 
• ECRP V (European Collaborative Research Projects) 
• Research Conferences  
• Exploratory Workshops  
• Research Networking Programme http://uefiscdi.gov.ro/articole/1052/ReseachNetworkingProgrammes.html

 

CADRUL JURIDIC PRIVIND PARTICIPAREA SI CONTRIBUTIA FINANCIARA A ROMANIEI LA PROGRAMELE DE CERCETARE ALE FUNDATIEI EUROPENE PENTRU STIINTA (ESF)

 

HOTARARE nr. 527 din 9 iunie 2005 privind participarea si contributia financiara a Romaniei la programele de cercetare ale Fundatiei Europene pentru Stiinta (ESF) 

 

HOTARARE nr. 528 din 9 iunie 2005 privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.459/2003 pentru aprobarea participarii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului in calitate de membru la Fundatia Europeana pentru stiinta (ESF) si a platii cotizatiei anuale 

 

ORDINUL ministrului educatiei si cercetarii 4521/2006 privind aprobarea Normelor de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 527/2005 privind participarea si contributia financiara a Romaniei la programele de cercetare ale Fundatiei Europene pentru stiinta (ESF)

 

HOTĂRÂREA GUVERNULUI nr. 1459 din 11 decembrie 2003 pentru aprobarea participării Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului în calitate de membru la Fundația Europeană pentru Știință (ESF) și a plății cotizației anuale http://www.ancs.ro/ro/articol/1243/despre-ancs-legislatie-arhiva-hotararea-guvernului-nr-1459-din-11-decembrie-2003

 

Cum aplicati: http://uefiscdi.gov.ro/articole/40/Cum-aplicati-la-ESF.html

Reprezentanţii României în comisiile de specialitate ale ESF:

http://uefiscdi.gov.ro/articole/37/Reprezentantii-Romaniei-in-comisiile-de-specialitate-ale-ESF.html

 

Persoana de contact ANCS: Alexandra Vancea (021 318 3065, alexandra.vancea@ancs.ro)
Modificat la: 2010-12-07 10:48:00
e-Cerere 544
e-Petiție