Participarea Secretarului de Stat Ciprian Preda la Forumul de Inovație și Tehnologie Sarajevo Unlimited 2018

 

Reuniunea ministerială dintre China și țările din Europa Centrală și de Est, ajunsă la a 3-a ediție, a avut loc în perioada 5-7 noiembrie 2018, la Sarajevo și a avut ca principal obiectiv promovarea colaborării în domeniile științei, tehnologiei și inovării.

 

Pe întreg parcursul acestei conferințe au avut loc dezbateri pe subiecte de inovare, prezentări ale proiectelor de interes reciproc pentru toate țările invitate la eveniment, precum și o expoziție de produse și servicii inovatoare și vizite la centre de tehnologie.

 

Un alt obiectiv important al acestei conferințe a fost dezvoltarea inovativă și tehnologică a industriilor competitive în țările din Inițiativa 16+1, reprezentanții acestora adoptând la sfârșitul evenimentului o declarație comună prin care se reafirmă angajamentul de colaborare pentru identificarea unor noi oportunități de dezvoltare.

 

Secretarul de Stat Ciprian Preda a avut întâlniri cu dr. Denis Zvizdić, Președintele Consililului de Miniștri B&H, Ismir Jusko, Ministrul Comunicațiilor și Transportului B&H, Nenad Popović, Ministrul Inovării și Cercetării Serbia, Zhang Jianguo,Vice-Ministru al Științei și Tehnlogiei RP China, Nedžad Ajnadžić, Primarul orașului Sarajevo.

 

 

Modificat la: 2018-11-10 12:18:00
e-Cerere 544
e-Petiție