Videoconferință informală de nivel înalt cu miniștrii din Uniunea Europeană pe domeniul cercetare

 

 

Astăzi, 29 mai 2020, între orele 10:00-13:00 se desfășoară videoconferința informală de nivel înalt a miniștrilor din Uniunii Europene, pe domeniul cercetare, la care participa din partea Ministerului Educației și Cercetării domnul Dragoș Mihael CIUPARU, secretar de stat responsabil cu cercetarea.

 

Videoconferința este organizată sub egida Președinției croate a Consiliului UE.

 

Ca urmare a crizei fără precedent cauzate de coronavirus, Uniunea Europeană și statele membre UE caută în prezent cele mai bune soluții pentru salvarea economiei și de a ajuta societatea să depășească consecințele negative cauzate de pandemie. În contextul actual, depășirea crizei este de o importanță crucială pentru Uniunea Europeană, cu evidențierea contribuțiilor pe care le pot aduce cercetarea și inovarea, la această redresare.

 

Pentru structurarea dialogului, miniștrii cercetării din Uniunea Europeana sunt invitați să răspundă la următoarele întrebări:

 

1. Care sunt, în opinia dumneavoastră, principalele lecții învățate în gestionarea acestei crize din perspectiva politicilor de cercetare și dezvoltare?

2. Cum pot fi utilizate investițiile în cercetare și dezvoltare pentru a stimula dezvoltarea locurilor de muncă viitoare?

3. Cum putem integra această experiență de ansamblu în transformarea Spațiului European de Cercetare (ERA)?

 

Evenimentul consta într-o dezbatere orientată pe răspunsuri și poziționări ale statelor membre la acest set de trei întrebări.

 

 

Modificat la: 2020-05-29 13:49:00
e-Cerere 544
e-Petiție