Videoconferință informală de nivel înalt cu miniștrii din Uniunea Europeană pe domeniul spațiu

 

 

Videoconferința la nivelul miniștrilor din Uniunea Europeană, responsabili de domeniul spațiu, organizată astăzi 29.05.2020, între orele 15:30-18:30 își propune să ofere o platformă de schimburi de opinii privind modurile de măsurare a impactului programelor spațiale, mai concret evaluarea politicilor, care utilizează metode de cercetare pentru a investiga în mod sistematic eficacitatea conținutului, implementarea și impactul politicilor pentru a determina meritul și valoarea lor în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor sociale și economice ale diferite părți interesate.

 

Videoconferința este organizată sub egida Președinției croate a Consiliului Uniunii Europene, iar din partea Ministerului Educației și Cercetării participă domnul Dragoș Mihael CIUPARU, secretar de stat responsabil cu cercetarea.

 

În vederea structurării dialogului, miniștrii cercetării din Uniunea Europeană sunt invitați să răspundă la următoarele întrebări:

 

1. Cum poate fi integrată utilizarea de date și servicii spațiale UE de către autoritățile publice pentru a favoriza redresarea ecologică după criza COVID-19?

2. În ce mod sistemele spațiale și infrastructura pot ajuta la avansarea mai rapidă către o dezvoltare durabilă?

 

Sectorul spațial oferă oportunități de creștere economică și sprijină competitivitatea și reziliența europeană. Soluțiile tehnologice pe care le oferă serviciile spațiale alimentează economia europeană de date și favorizează dezvoltarea tehnologiilor de vârf. Spațiul permite dezvoltarea de noi produse și servicii compatibile cu o creștere durabilă, cum ar fi soluțiile inteligente de transport.

 

 

Modificat la: 2020-06-02 08:54:00
e-Cerere 544
e-Petiție