"Cercetarea este o #investiție în viitor, iar viitorul nostru înseamnă o Românie modernă!" Vizita Monica Cristina Anisie - Ministrul Educației și Cercetării la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucureşti

 

 

"Indiferent de situație, știința trebuie să fie prioritară atât în educația tinerilor, cât și în viața noastră de zi cu zi. Tocmai de aceea, cu toții trebuie să fim conștienți de valoarea uriașă pe care o are sectorul național Cercetare-Dezvoltare-Inovare în transformarea țării noastre.

 

Astăzi am avut din nou ocazia de a cunoaște echipa unui institut de cercetare, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare-IBA București, să aflu mai multe detalii interesante despre activitatea întreprinsă, despre eforturile, dar mai ales despre rezultatele înregistrate de instituția aflată în coordonarea Ministerului Educației și Cercetării.

 

Domeniul principal de cercetare al INCDBA - IBA București este reprezentat de cel agroalimentar, echipa de acolo căutând să răspundă provocărilor vremurilor prin diseminarea de informații relevante privind alegerea alimentelor și  influența dietei în starea noastră de sănătate. Prin proiectele desfășurate atât la nivel național, cât și internațional, membrii IBA au o contribuție esențială la creșterea calității vieţii oamenilor prin hrană sănătoasă.

 

 

Aș vrea să împărtășesc cu dumneavoastră o parte din contribuția IBA București, informații utile nouă, tuturor:

 

✅ înțelegerea legăturii dintre aliment, dietă și intoleranțele alimentare;

✅ influența mesajelor publicitare asupra deciziei noastre de a achiziționa alimentele;

✅ identificarea și combaterea ingredientelor și produselor contrafăcute;

✅ notificarea suplimentelor alimentare;

✅ microproducția de produse pentru cei care suferă de diabet sau pentru cei cu intoleranță la gluten.

 

După vizita întreprinsă astăzi, pot afirma că INCDBA-IBA București deține toate premisele pentru a contribui la crearea unei piețe alimentare cu produse de înaltă calitate și sigure, pentru a fi o voce autorizată, la nivel național, în ceea ce privește promovarea unei alimentații sănătoase, a unui stil de viață sănătos.

 

Cercetarea este o #investiție în viitor, iar viitorul nostru înseamnă o Românie modernă!

 

#RomâniaModernă #RomâniaEducată"

 

 

Sursă facebook Monica Cristina Anisie: https://www.facebook.com/research.gov.ro/posts/4730247860378762

 

 

 

Modificat la: 2020-11-25 22:18:00
e-Cerere 544
e-Petiție