La inițiativa MCID și ANCOM, Executivul a aprobat ratificarea Acordului între Guvernul României şi Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor privind găzduirea, organizarea şi finanţarea Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomun..

 

 

ITU, cea mai mare organizație din lume din domeniul telecomunicațiilor, a ales pentru prima oară după 30 de ani o țară din Europa - România, drept țara gazdă pentru întrunirea de anul viitor.

 

În cadrul întrunirii, acest organism își va alege președintele și consiliul de conducere al ITU (International Telecommunication Union) – agenție a ONU specializată pentru domeniul TIC (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor).

 

 

La inițiativa MCID și ANCOM, Executivul a aprobat astăzi ratificarea Acordului între Guvernul României şi Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor privind găzduirea, organizarea şi finanţarea Conferinţei Plenipotenţiarilor a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor.

 

Această conferință se organizează o dată la patru ani și este evenimentul în care reprezentanții celor 193 de țări membre analizează și stabilesc standarde în ceea ce privește tehnologia informației și comunicațiilor, cu efort susținut pe subiectul digitalizării și incluziunii digitale pentru comunitățile emergente.

 

 

 

Pentru România reprezintă o oportunitate pentru a-și consolida rolul de membru important al comunității globale în domeniul TIC și vă asigur că prin MCID vom face tot ce este necesar ca rezultatele să fie favorabile, a declarat ministru Cercetării, Inovării și digitalizării, Ciprian Teleman.

 

 

Modificat la: 2021-08-14 08:16:00
e-Cerere 544
e-Petiție