Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Chimie șiPetrochimie - ICECHIM București va participa cu patru invenții la cea de-a VII-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „TRAIAN VUIA – 2021” Timișoara.

 

 

În perioada 12 -14 octombrie 2021 va avea loc la Timișoara cea de- VII-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații„TRAIAN VUIA – 2021”. Evenimentul în cadrul căruia suntprezentate invenții, mărci și proiecte de cercetare se desfășoară online și este organizat de Societatea Inventatorilor din Banat.

 

Deschiderea oficială a avut loc pe data de 6 octombrie la sediulSocietății Inventatorilor din Banat, cu respectarea normelorsanitare în vigoare, și a fost urmată de etapa de jurizare a invențiilor în perioada 6-12 octombrie.
INCD ICECHIM va participa la Salon cu urmatoarele inventii:

 

1. Soluție antimicrobiană pulverizabilă utilizată pentru tratarea, consolidarea și protecția suprafețelor anorganice ale clădirilorși/sau monumentelor istorice, brevet de invenție RO 133306 B1 / 2021. Autori: Radu Claudiu Fierăscu, Irina Fierăscu, Adriana Moanță, Ionela Petre.

 

2. Material compozit antimicrobian și cu rol de consolidare a suprafețelor din lemn cu valoare culturală și metodă de obținere a acestuia, cerere de brevet de invențieA00251/2021. Autori: Irina Fierascu, Radu Claudiu Fierascu, Roxana Ioana Brazdis, Anda Măria Baroi, Alina-Ruxandra-Eugenia Ortan, Augusta Raluca Gabor, Cristian-Andi Nicolae.

 

3. Procedeu de obținere a formațiunilor spațiale alcătuite din atomi de carbon de tipul fulerenelor prin descărcări electriceîn impuls în regim de subexcitare utilizând catod de grafit pitolitic, cerere de brevet de invenție A00075/2018. Autor: Laurențiu Marin.

 

4. Abordare transdisciplinară pentru dezvoltarea de soluții tehnice în vederea recuperării de compuși țintă din fluxurile laterale agricole - E!13365/TARDIS, prezentare proiect de cercetare EUREKA, proiect E!13365/TARDIS, contract 220/2020. Autori: Radu Claudiu Fierascu, Irina Fierascu, Alina Ortan, Daniela Ionescu.

 

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie – ICECHIM București reprezintă una dintre entitățile majore ale cercetării din România, având preocupări întoate domeniile chimiei.

 

Informatii despre INCD ICECHIM se pot vizualiza aici

 

 

Modificat la: 2021-10-13 11:27:00
e-Cerere 544
e-Petiție