Ministrul interimar al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, în vizită la Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH)

 

 

Tánczos Barna: “În calitate de ministru interimar al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, ieri am fost la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH) care a primit vizita ambasadorului Franței la București, Excelența Sa doamna Laurence Auer și a ambasadorului Italiei la București, Excelența Sa domnul Alfredo Maria Durante Mangoni.

 

Au fost vizitate infrastructura de cercetare Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP) și Ciclotronul U120 de la IFIN-HH.
În cadrul discuțiilor a fost abordată tema normalizării relațiilor de colaborare și cooperare științifică între IFIN-HH și institutele de cercetare din domeniul fizicii nucleare din statele Franța și Italia.

 

Am confirmat suportul Guvernului României pentru implementarea soluțiilor propuse de IFIN-HH și membrii Asocierii EuroGammaS în vederea soluționării problemelor de ordin legal și tehnic apărute între părți în cursul implementării proiectului ELI-NP.

 

Ambasadorii Franței și Italiei au felicitat conducerea IFIN-HH și ELI-NP pentru progresul înregistrat în implementarea proiectului ELI-NP și și-au exprimat susținerea demersurilor inițiate în vederea rezolvării problemelor dintre IFIN-HH și Asocierea EuroGammaS."

 

 

 

Modificat la: 2021-10-14 23:17:00
e-Cerere 544
e-Petiție