ICI București, perspective, provocări și oportunități de dezvoltare

 

 

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, ICI București, a organizat la sfârșitul săptămânii trecute, evenimentul „HPC – High Performance Computing în România: perspective, provocări și oportunități de dezvoltare.”

 

Evenimentul a fost divizat în trei sesiuni, prima fiind dedicată familiarizării audienței din România cu domeniul HPC.

 

Celelalte două sesiuni s-au adresat administrației publice și IMM-urilor, resprezentanții NVIDIA susținând câte un training pentru fiecare dintre cele două sectoare.

 

În cadrul primei sesiuni, subiectele de discuție au acoperit o gamă largă de domenii care beneficiază de aplicabilitatea HPC, pornind de la cercetare exploratorie, la cercetarea aerospațială și cercetare academică.

 

“HPC este un game-changer, atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru mediul academic și administrația publică.
Prin intermediul evenimentului, institutul și-a propus informarea actorilor cheie din România cu privire la ultimele tehnologii, demonstrând aplicabilitatea HPC în cele trei sectoare menționare anterior.” a declarat domnul Victor Vevera, Directorul General al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică.

 

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti operează ca Centru Național de Competență în cadrul proiectului EuroCC - European National Competence Centers in the framework of EuroHPC.

 

Scopul general al evenimentului a fost familiarizarea audienței din România cu domeniul High Performance Computing - HPC, permițând astfel procesarea volumelor de date de mari dimensiuni, cu o eficiență fără precedent.

 

HPC are, de asemenea, potențialul de a reduce semnificativ timpul de dezvoltare pentru un produs sau serviciu și poate accelera procesul de inovație.

 

 

Modificat la: 2021-10-18 17:28:00
e-Cerere 544
e-Petiție