INCD INMA București a participat la evenimentul “Transforming SAE results into benefits for the Digital Innovation Hubs and European Digital Innovation Hubs Ecosystem"

 

 

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare – INMA București, partener în cadrul priectului Danube S3 Cluster, finanțat prin Interreg Danube Transnational Programme – Call 2, unul dintre obiective fiind susținerea integrării DIH-urilor în rețelele transnaționale, a participat la evenimentul “Transforming SAE results into benefits for the Digital Innovation Hubs and European Digital Innovation Hubs Ecosystem” organizat în 2 decembrie 2021 în contextul proiectului “Smart Anything Everywhere (SAE)” finanțat prin programul Horizon 2020, în care Steinbeis, Germania, este unul dintre parteneri. De asemenea, Steinbeis este unul dintre partenerii proiectului “Danube S3 Cluster”, creându-se astfel sinergii între cele 2 programe și proiecte.

 

De-a lungul ultimilor ani, și mai ales în condițiile excepționale ale pandemiei de Covid19, lumea a învățat cât de importantă poate fi digitalizarea, fie că este vorba de companii sau de cetățeni.

 

În cadrul Inițiativei SAE a Comisiei Europene, care funcționează de peste 7 ani până în prezent, au fost dezvoltate și stabilite multe instrumente și servicii, au fost testate diferite abordări pentru sprijinirea IMM-urilor și au fost învățate multe lecții care au fost împărtășite cu participanții acestui eveniment online.

 

În plus, pe 2 decembrie, doamna Anne-Marie Sassen de la Comisia Europeană a oferit informații cu privire la viitoarea strategie a CE pentru DIH/EDIH în Horizon Europe și Digital Europe.

 

De asemenea, au fost împărtășite și discutate cunoștințele și abordările privind viitoarele tehnologii digitale, sprijinul pentru IMM-uri și oportunitățile în transformarea digitală, precum și construirea și consolidarea rețelei pan-europene (E)DIH cu comunitatea SAE și inițiativele partenere (UE și regionale).

 

Smart Anything Everywhere (SAE) este inițiativa UE, care dă putere IMM-urilor pentru era digitală și încurajează finalizarea Strategiei Europeană de Digitalizare a Industriei. Printre cele  14 acțiuni de inovare prezentate s-au regăsit și cele aferente extinderii hub-urilor de inovare digitală (DIH-uri).

 

Toate acțiunile de inovare recomandate de inițiativa Smart Anything Everywhere au ca scop îmbunătățirea parcursului către digitalizare (digitization journey) al companiilor mici și mijlocii, dar și al start-up-urilor. În ultimii șapte ani, SAE a lucrat la sprijinirea acestor proiecte pe parcursul lor, iar în cadrul acestui eveniment online au putut fi prezentate rezultatele finale.

 

Perspectivele despre viitoarele tehnologii digitale și verzi, precum și Radarul Tehnologic creat au oferit o imagine de ansamblu asupra tehnologiilor și aplicațiilor, care pot ajuta companiile nu doar să inoveze și să-și crească competitivitatea, ci și să contribuie la o Europă durabilă, centrată pe om și reziliență (Industria 5.0).

 

S-a subliniat de ce colaborarea transregională între DIH-uri este esențială pentru a optimizarea portofoliului de servicii oferite. Au fost prezentate poveștile de succes ale „local heroes”, companii care au beneficiat în trecut de oferta SAE și, de asemnea au avut loc discuții cu investitori interesați de aplicațiile digitale dezvoltate în cadrul acțiunilor de inovare SAE.

 

 

Agenda evenimentului:

• Parcursul SAE (SAE journey): Creșterea rolului IMM-urilor în era digitală

• Viziunea pentru viitor: ce urmează în ceea ce privește DIH-urile și EDIH-urile

• Eroi locali: EDIH-urile că puncte de legătură pentru regiuni

• Colaborarea este cheia: Vino și alătură-te!

• “Twin Transition”: Cum pot beneficia IMM-urile de pe urma viitoarelor tehnologii digitale și verzi

• Instrumente și servicii “4U”: Piața SAE, Radar Tehnologic și multe altele

• Showroom SAE: Povești de succes ale IMM-urilor europene

• Cum să-i atragi pe investitori

• Horizon Europe și Digital Europe: care sunt strategiile, instrumentele și serviciile de care avem nevoie în continuare?

• Concluzii finale.

 

 

Prezentările și înregistrările aferente conferinței pot fi accesate la următoarele link-uri:

·         Toate prezentările în format pdf https://smartanythingeverywhere.eu/media/.

·         Link-ul pentru inregistrarea evenimentului: https://www.youtube.com/watch?v=OUjazB-73ok&t=1141s.

 

Mai multe informatii: Smart Anything Everywhere (SAE)website https://smartanythingeverywhere.eu/.

 

Modificat la: 2021-12-21 19:50:00
e-Cerere 544
e-Petiție