Ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Marcel Ioan Boloș, a efectuat o vizită de lucru la STS pentru a se informa cu privire la stadiul pregătirii #infrastructurii de centre de date care va găzdui Cloud-ul Guvernamental

 

 

Cloud-ul #Guvernamental va fi un instrument pentru #digitalizarea serviciilor publice furnizate către cetățeni și companii, precum și pentru digitalizarea fluxurilor și proceselor interne ale instituțiilor publice din România.
 
 
Directorul #STS, general-locotenent ing. Sorin Bălan, i-a prezentat ministrului planul de operaționalizare a celor patru centre de date aflate în dezvoltarea STS, în timpul vizitei efectuate împreună în șantierul în care a început construcția centrului de date din București. Infrastructura Cloud-ului Guvernamental se bazează pe 4 centre de date – două principale și două secundare – în #București, Brașov, Sibiu și Timișoara.
 
 
Toate cele 4 centre de date sunt proiectate special pentru a găzdui serviciile informatice ale instituțiilor publice, utilizând cele mai performante tehnologii și respectând cele mai ridicate #standarde și cerințe tehnice în acest domeniu.
 
 
Dezvoltarea infrastructurii centrelor de date reprezintă o primă etapă din acest #proiect complex de digitalizare a #României, urmând ca într-o etapă ulterioară, instituțiile să migreze în Cloud-ul guvernamental, serviciile digitale pe care le furnizează cetățenilor și companiilor din România.

 

 

Modificat la: 2022-02-03 09:36:00
e-Cerere 544
e-Petiție