Astăzi, 28 februarie 2022, a avut loc o reuniune informală între Marcel Ioan Boloș, ministrul cercetării inovării și digitalizării și E.S. dl. Hiroshi UEDA, ambasadorul #Japoniei la București

 

 

Discuțiile s-au axat pe dezvoltarea relațiilor bilaterale în domeniul #cercetării – inovării, precum și posibilitățile de cooperare la nivel înalt în cadrul organizațiilor internaționale. Cei doi interlocutori au menționat potențialul existent de colaborare între comunitățile #științifice din cele două țări, în special în domenii unde expertiza niponă este unanim recunoscută la nivel global (seismologie), iar țara noastră a acumulat cunoaștere semnificativă în arii particulare acestei zone. De asemenea, România poate transfera din bunele practici și învăța din experiențele japoneze în domeniul inovării completând astfel nevoia de expertiză din țara noastră.
 
 
Cele două țări pot coopera și în domeniul relațiilor internaționale prin acordarea de sprijin reciproc în identificarea și susținerea celor mai buni candidați pentru structurile de conducere ale diverselor organizații #internaționale unde cele două state sunt membre.
 
 
Cei 100 de ani de relații #diplomatice dintre #România și Japonia ce s-au împlinit anul trecut nu reprezintă doar o moștenire a efortului comun, ci și un imbold în realizarea unor programe comune care să faciliteze cooperarea și dezvoltarea reciprocă.
 
 

 

 

Modificat la: 2022-02-28 22:44:00
e-Cerere 544
e-Petiție