La data de 8 Martie 2022 a avut loc reuniunea informală între domnul Marcel Ioan Boloș, ministrul cercetării, inovării și digitalizării și E.S. dl. Luca NICULESCU, ambasadorul României în #Franța

 

 

Discuțiile au vizat modalitățile de intensificare a cooperării între #România și Franța in domeniile #cercetării, inovării și transformării #digitale, sprijinul ce ar putea fi acordat de organizațiile franceze in acest scop. România este interesată de dezvoltarea cooperării cu Franța în toate domeniile de responsabilitate ale ministerului, iar #PNRR constituie o buna oportunitate pentru acest scop.
 
Organizațiile din Franța sunt invitate să participe la toate activitățile de implementare a PNRR, pe același palier cu toate organizațiile potențial participante, din România și din întreaga Uniune Europeană.
 
Legăturile #tradiționale dintre cele două țări stau la baza unei îndelungi cooperări între comunitățile #științifice din cele două țări, în acest sens, programul Hubert Curien - Brâncuși fiind un excelent instrument de implementare a activităților de cercetare comune.
 
Cercetarea - inovarea este modul în care economiile celor două țări pot deveni mai competitive, mai ales in aceste momente extrem de intense.
 

 

 

Modificat la: 2022-03-08 12:22:00
e-Cerere 544
e-Petiție