În perioada 7 - 8 martie 2022, #președinția franceză a Consiliului UE găzduiește la #Marsilia, Conferința ministerială privind abordarea la nivel global a #cercetării și inovării

 

 

În cadrul acestui eveniment, #România este reprezentată de o delegație formată din ministrul Educației, domnul Sorin Cîmpeanu și de domnul Tudor Prisecaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.
 
 
Conferința de la Marsilia reunește miniștrii statelor membre și ai #Norvegiei, precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale. Scopul evenimentului îl reprezintă inițierea de discuții între statele membre cu privire la valorile și principiile cooperării #internaționale în cercetare și inovare, în vederea reechilibrarii parteneriatelor internaționale în aceste domenii.
 
 
Printre aspectele evidențiate de delegația României se numără aprecierea față de programele europene, în particular Orizont Europa și #Erasmus+, precum și față de instrumentele de colaborare internațională, care vizează progresul și #excelența în procesul de deschidere către lume.
 
 
 

 

 

 

Modificat la: 2022-03-08 12:25:00
e-Cerere 544
e-Petiție