Întâlnire între MCID și Academia Română

 

 

În cursul zilei de miercuri, 16.03.2022, o delegație a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, formată din domnul ministru Marcel Boloș și domnii secretari de stat Tudor Prisecaru și Alexandru Andrei, a avut o întâlnire cu o delegație a prezidiului Academiei Române, din care au făcut parte președintele Ioan-Aurel Pop, acad. Maya Simionescu, vicepreședintele Răzvan Theodorescu, secretarul general Ion Dumitrache, acad. Florin Gheorghe Filip și acad. Nicolae Panin.

 

Cele două părți au convenit asupra unor viitoare colaborări care să aiba ca scop realizarea unor politici menite să atragă tinerii care doresc să îşi dezvolte o carieră profesională în activitatea de cercetare ştiinţifică, în instituţii din țara noastră.

 

Discuțiile au prilejuit un schimb aprofundat de opinii referitor la problematicile din domeniul cercetării-dezvoltării, cu accent pe promovarea unui ecosistem de #CDI competitiv și  întocmirea unui inventar al obstacolelor din domeniu.

 

Urmare a acestei întrevederi, se va semna inclusiv un protocol de colaborare între MCID și Academia Română, prin care se va asigura sprijin reciproc în toate aspectele ce țin de cercetare, dezvoltare și inovare.

 

Întâlnirea a permis, de asemenea, aprecierea dinamicii relațiilor bilaterale și examinarea modalităților de creştere a vizibilității cercetării româneşti în plan internaţional, prin creşterea calităţii şi buna valorificare a rezultatelor cercetării.

 

 

Modificat la: 2022-03-17 13:26:00
e-Cerere 544
e-Petiție