Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Turbomotoare #COMOTI remotorizează fregatele Marinei Militare

 

 

O colaborare începută acum cinci ani între Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare, #COMOTI și Statul Major al Forțelor Navale, tocmai s-a încheiat cu succes.
 
În cadrul unui #proiect național de cercetare - dezvoltare de tip soluții și în parteneriat cu o firmă #canadiană de prestigiu, COMOTI a cercetat, a dezvoltat, a instalat și a testat cu succes un nou grup de propulsie #navală de tip GPN-T22_ST40M, folosind o #tehnologie de ultimă generație menită a înlocui vechiul sistem de propulsie pentru marș al #fregatelor bazat pe motoare uzate moral și fizic, scoase din producție, energofage și a căror #costuri de întreținere erau uriașe.
 
Acest lucru reprezintă unul dintre cele mai mari transferuri de tehnologie făcute către un beneficiar #român.
 
Fregatele Marinei Militare propulsate de noul sistem sunt, începând de acum, mai rapide, mai eficiente, putând astfel îndeplini cu succes sarcinile ce le revin în cadrul #parteneriatelor internaționale.
 
România trebuie să dispună de o forță #navală bine structurată și credibilă, cu o putere combativă pe măsura responsabilităților ce-i revin la mare și fluviu, puterea maritimă a țării noastre fiind un factor de o importanță vitală, mai ales în actualul context geopolitic.
 
Pentru mai multe informații despre activitatea institutului, accesați http://www.comoti.ro/ro/

 

 

Modificat la: 2022-06-07 16:44:00
e-Cerere 544
e-Petiție