Știați că Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Victor Babeș este una dintre cele mai vechi instituții din România cu o activitate neîntreruptă din anul 1887?

 

 

Înființat sub denumirea de Institutul de Bacteriologie la 28 aprilie 1887, avea pe atunci în sarcină, problemele sănătății publice. După sosirea lui Victor Babeș la București în luna august a aceluiași an, institutul intră în subordinea Ministerului Instrucțiunii Publice, iar denumirea instituției devine Institutul de patologie și bacteriologie, denumire sub care a stat până în martie 1925, când, prin lege, a primit titlul de Institutul Dr. Victor Babeș.

 

Inițial conceput ca o școală practică superioară pentru toți cei din domeniul sanitar, ca un institut medical complex, asemenea Institutului Pasteur din Paris, în prezent, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Domeniul Patologiei și Științelor Biomedicale Victor Babeș, are ca obiectiv permanent cercetarea fundamentală, aplicativă și dezvoltarea în domeniul patologiei umane, a geneticii medicale, imunologiei, medicinii celulare și moleculare.

 

Sursa foto: Muzeul Bucureștiului

Sursa foto: Muzeul Bucureștiului

by M.D.

Modificat la: 2022-06-21 09:58:00
e-Cerere 544
e-Petiție