O bază lunară concepută de o echipă de elevi români - locul 3 în competiția ESA

 

Echipa românească Artemis s-a clasat pe locul trei în cadrul Moon Camp Challenge, cu proiectul "Duat", o locuință care poate găzdui până la șapte astronauți.

 Echipa a ales să-și construiască baza la Polul Sud, în craterul Shackleton, considerând că este unul dintre cele mai bune locuri, deoarece păstrează un volum surprinzător de apă și alte substanțe volatile. Componentele acestei baze au fost gândite pentru a fi proiectate și realizate pe Pământ.

 Fiecare modul va fi trimis pe Lună împreună cu roboți, care vor asambla baza prin plierea Kirigami. Modulele pot fi asamblate cu ușurință pe suprafața lunară, fiind un sistem de construcție parametric compus din triunghiuri perfecte care formează hexagoane. După ce roboții termină de construit, astronauții pot veni în siguranță să monteze mobilierul și mașinăriile industriale.

 


Moon Camp este un program internațional educațional desfășurat în colaborare cu ESA – Agenția Spațială Europeană și Fundația Airbus, în parteneriat cu Autodesk, în cadrul căruia elevii folosesc tehnologii de învățare inovatoare pentru a-și proiecta propria bază lunară cu ajutorul unui instrument de modelare 3D.

 


În Moon Camp Pioneers, misiunea fiecărei echipe este de a proiecta 3D o tabără lunară completă folosind software-ul Fusion 360, dar și să explice cum vor folosi resursele locale, cum vor proteja astronauții de pericolele spațiului și cum vor descrie facilitățile de locuit și de lucru.Aici
 puteți citi mai multe despre Duat și despre modul în care echipa Artemis și-a proiectat baza lunară.

  

Modificat la: 2022-06-21 14:13:00
e-Cerere 544
e-Petiție