NanoDent revoluționează piața tehnologiei dentare

 

 

Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare ICECHIM derulează proiectul NanoDent - „Through nanotechnology towards the next generation dental restorative materials”, proiect aflat în categoria celor explorative, cea mai prestigioasă categorie de proiecte la nivel național.

 


Cu scopul de a dezvolta un potențial material de restaurare dentară cu proprietăți antibacteriene simultan cu o rezistență mecanică sporită, pe bază de nanomateriale apatitice substituite, decorate cu nanoparticule metalice și compuși naturali, aplicabili în cimenturi ionomeri de sticlă, NanoDent care este finanțat printr-un grant al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, CNCS UEFISCDI, în cadrul PNCDI III, are o valoare totală de 1.200.000,00 lei și o perioadă de implementare de 32 de luni. Soluția dezvoltată în proiectul de cercetare va duce la completarea tratamentului dentar prin posibilitatea de a obține proprietăți antibacteriene și eliberare lentă a principiilor active după închiderea cavității, cu proprietăți mecanice sporite.

 ICECHIM se afirmă ca unul dintre principalii actori din zona de cercetare națională, precum și o componentă importantă a Spațiului European de Cercetare, cu proiecte de cercetare aplicată în mai multe domenii precum bioeconomie,  IT&C, spațiu și securitate, energie, mediu și schimbări climatice, eco-nano-tehnologii, patrimoniu, tehnologii noi și emergente, având deja o multitudine de lucrări de cercetare publicate, brevete de invenție acordate și nu în ultimul rând, tehnologii transferate în industrie.   

 Institutul nostru a devenit în ultimii ani un institut lider în dezvoltarea de soluții inovative, colaborând cu succes încă de la înființare cu toate entitățile din infrastructura de inovare şi transfer tehnologic, cu unicul scop, acela de a promova și de a realiza obiectivele comune în domeniul dezvoltării tehnologice și a valorificării rezultatelor cercetării. Infrastructura diversificată și cercetătorii cu o înaltă calificare, permit dezvoltarea de cercetării complexe la nivelul institutului, noile tehnologii putând fi pregătite pentru transferul tehnologic în conformitate cu cele mai exigente cerințe ale tuturor beneficiarilor.

 


Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați pagina web a institutului, www.icechim.ro, și pe cea a proiectului https://icechim.ro/project/nanodent/.

 


 

Modificat la: 2022-06-23 11:18:00
e-Cerere 544
e-Petiție