Doral, orașul inteligent bazat numai pe instrumente digitale

 

 

În doar trei ani orașul Doral din Statele Unite a reușit să se transforme digital cu până la 40%, să atragă investitori și să creeze comunitatea perfectă pentru rezidenți. Cu o populație cât orașul Târgoviște, Doral a început transformarea digitală prin înlocuirea configurării hardware vechi cu soluții de tip client și server. Astfel experiența cetățenilor legată de serviciile municipale s-a îmbunătățit considerabil. De exemplu, orașul permite comunicarea online cu toate departamentele implicate în servicii de dezvoltare, fără a fi necesară prezența fizică.

 

Obiectivul a fost simplificarea procesului pentru o experiență intuitivă și ușoară, ce presupune comunicare eficientă între bazele de date, monitorizarea performanței și înregistrarea consecventă a datelor, de care să se bucure cetățenii și companiile.

 

Prin inițiativa „Calitatea locului”, bazată pe HCI (Human Computer Interaction), Doral a implementat și sisteme noi pentru forțele de ordine care acum primesc mai multe informații cu privire la mediu dar și contextul incidentelor produse în oraș.

 

Detaliile referitoare la locație și recunoașterea facială, îmbunătățite de analiza materialelor video și inteligența artificială, ajută polițiștii să acționeze mai rapid și să sporească siguranța cetățenilor. După implementarea acestor soluții digitale, populația orașului a crescut cu 77%.


  

Credit foto: downtowndoral.com

by M.D.

Modificat la: 2022-06-27 15:54:00
e-Cerere 544
e-Petiție