Schimb de viziuni pentru o aviație durabilă

 

 

O delegație a Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli” - INCAS a fost prezentă la German Aerospace Center (DLR) Brunswick și Cochstedt în perioada 19-21 iunie 2022.

 


DLR este centrul de cercetare pentru aeronautică și spațiu al Republicii Federale Germania, care desfășoară activități de cercetare și dezvoltare în domeniile aeronauticii, spațiului, energiei, transporturilor, securității și digitalizării.

 Agenția Spațială Germană de la DLR planifică și implementează programul spațial național în numele guvernului federal. Două agenții de management de proiect DLR supraveghează programele de finanțare și sprijină transferul de cunoștințe.

 Misiunile spațiale ale centrului au o contribuție semnificativă la rezolvarea provocărilor globale și societale, precum furnizarea de informații despre schimbările climatice și protecția climei, dezvoltarea în continuare a digitalizării și tehnologiilor de comunicații și contribuțiile la securitatea națională. De asemenea, publicul este informat cu privire la rezultatele misiunilor și proiectelor, respectiv despre noile descoperiri științifice.

 


Delegația membrilor IFAR a fost prezentă pentru tururi tehnice ale infrastructurii DLR și întâlniri de lucru pe teme precum Compozite, Aviație durabilă, Mobilitate aeriană urbană, Propulsie electric-hibridă și ATM & Transport Supersonic.

 Obiectivele delegației au fost schimbul de expertiză organizațională, schimbul de bune practici, schimbul de viziuni pentru o aviație durabilă, precum și obiectivele privind impactul asupra climei și consolidarea generală a colaborării.

 


 

Modificat la: 2022-06-28 08:39:00
e-Cerere 544
e-Petiție