Cheia, noi frontiere în comunicațiile optice

 

 

Centrul de Comunicații prin Satelit Cheia al Radiocom, cel mai mare teleport din Europa Centrală și de Sud – Est, a fost certificat de World Teleport Association, WTA, în rețeaua internațională a teleporturilor, o recunoaștere care deschide noi frontiere și importante perspective de diversificare a serviciilor oferite de colegii noștri de la Radiocom, pe întreaga piață a telecomunicațiilor la nivel mondial.

 


Inaugurat în octombrie ‘76, Centrul de Comunicații prin Satelit Cheia, din Prahova, este localizat într-un cadru natural unic din țară datorită reliefului muntos ce-l înconjoară, asigurând astfel un mediu nepoluat din punct de vedere al radiațiilor electromagnetice Șși. Centrul de la Cheia dispune de un număr de 7 stații de sol proprii, în benzile C și Ku, prin intermediul cărora Radiocom este capabil să furnizeze conexiuni de date și voce, precum și broadcasting video și audio către orice colț al lumii.  

 


Free space optical communication, FSO, este o tehnologie de comunicare optică care folosește lumina propagată în spațiu liber pentru a trasmite date de telecomunicații sau rețele de calculatoare. “Spațiu liber” înseamnă aerul, spațiul cosmic, vid sau ceva similar, contrastând cu utilizarea solidelor, cum ar fi cablul de fibră optică sau o linie de transmisie optică.

 


Diversificarea și globalizarea serviciilor de comunicații prin satelit, va permite colegilor noștri de la Radiocom să răspundă tuturor noilor cerințe, atât ale pieței românești, cât și ale pieței internaționale, cu idei și mai ales cu soluții inovative.

 

 

 

by M.D.
 

Modificat la: 2022-07-13 15:59:00
e-Cerere 544
e-Petiție