INCAS, vizitat de E.S. Dl. RIM Kap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România

 


INCAS - Institutul Național de Cercetare Aerospațială "Elie Carafoli" a avut onoarea de a primi vizita excelenței sale dl. RIM Kap-soo, Ambasador al Republicii Coreea în România.

 



Delegația a fost întâmpinată de dr. ING Cătălin NAE, Președinte și CEO INCAS, care a oferit o imagine de ansamblu a istoriei institutului, a perspectivelor majore de cercetare și dezvoltare, precum și un tur al infrastructurii și capacităților institutului.

 


Oaspeții au vizitat tunelurile de vânt Trisonic și subsonic ale INCAS, cabina de pilotaj a aeronavelor, iar 99 TD, laboratorul virtual AERO-VR 3D și simulatoarele de zbor Airbus A320 și Boeing B737.

 


Invitaților li s-a oferit un scurt briefing despre expertiza actuală în cercetarea teoretică și aplicată în care sunt implicate echipele de ingineri, cu rezultate majore în proiecte europene și internaționale.

 


Vizita a continuat cu o demonstrație tehnică în cadrul Laboratorului Virtual 3D AERO-VR, unde au fost prezentate cele mai noi tehnologii de realitate virtuală, care oferă o simulare complementară și alternativă testării convenționale. AERO-VR este o adevărată minune a tehnologiei care transpune utilizatorii într-o lume virtuală 3D, cât mai aproape de realitate, unde structura unui aparat de zbor poate fi vizualizată în detaliu, până la ultima componentă.

 


Cu ocazia acestei vizite, conducerea institutului a subliniat importanța dezvoltării UAV în cadrul INCAS, ținând cont de situația actuală, în care dronele sunt de cea mai mare importanță în combaterea pandemiei și în misiuni de supraveghere aeriană.

 



În ultimii ani, aeronavele fără pilot au devenit esențiale pentru activitățile diferitelor întreprinderi și organizații guvernamentale și au reușit să străpungă zonele în care anumite industrii erau fie stagnante, fie rămase în urmă.

 


Oaspeții institutului au vizitat și camera de control a Tunelului Trisonic, unde inginerii au prezentat o scurtă istorie și provocările acestei importante instalații, de la înființare până în prezent.

 


Ultima parte a vizitei a fost dedicată Cockpit-ului IAR-99 TD, unde oaspeților li s-a subliniat importanța programului IAR-99 TD, care este susținut de INCAS cu scopul de a valida integrarea corectă a mai multor sisteme complexe, toate acestea într-o arhitectură adecvată pentru o nouă generație de avioane de antrenament avansate.

 


Institutul nostru este principalul centru de cercetare în domeniul științelor aerospațiale din România, cu o tradiție de peste 60 de ani în ingineria aerospațială, fizica fluxului și aerodinamica aplicată, folosind tehnologii de ultimă oră și infrastructură unică de importanță strategică națională. INCAS a fost implicat în toate proiectele aeronautice naționale majore pentru zonele civile și militare și, în prezent, acționează ca un actor major în politica UE pentru dezvoltarea cercetării în cadrul programului FlightPath 2050 Vision și Future Horizon 2020.

 

Modificat la: 2022-07-13 16:10:00
e-Cerere 544
e-Petiție