Cea mai importantă resursă pentru o țară și pentru cercetare o reprezintă oamenii

 

 

Invitat la Emisiunea 3 Ceasuri Bune difuzată de postul TVR1, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a declarat că România are o resursă umană extraordinară care se traduce nu doar în performanțe teoretice, se traduce în performanțe ale timpurilor noastre. Planurile ministerului sunt de a încuraja meritocrația și performanța.

 

 

“Există, la nivelul ministerului pe care îl conduc, în lucru, un proiect de lege care încurajează tocmai această consolidare a spațiului de cercetare și premierea celor buni. Finanțarea proiectului va fi prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și reprezintă cel mai important program pe care România l-a făcut vreodată – atragerea elitei românești din străinătate. Este un program de burse de cercetare cu un buget total de peste 100 milioane de euro prin care vom atrage peste 100 de cercetători români de top din afara țării care vor veni și vor conduce echipe de cercetare”, a declarat Sebastian Burduja.

 

 

Referitor la etapa de implementare a Cloud-ului guvernamental, ministrul a dorit să menționeze reușita promovării cadrului legislativ, Ordonanța care reglementează punerea în aplicare a proiectului fiind adoptată în termenul prevăzut de PNRR. “Este o ordonanță care, pe de o parte, asigură un sistem protejat, un sistem în care românii pot să aibă încredere, un sistem care jurnalizează accesul instituțiilor publice la datele oamenilor. Este important de spus că vom avea și Cloud privat guvernamental, adică un Cloud închis guvernamental și Cloud-uri comerciale, furnizate de mari companii private”, a precizat Sebastian Burduja.

 

 

 

 

Modificat la: 2022-08-18 15:23:00
e-Cerere 544
e-Petiție