26-28 septembrie - experimente cu laseri, plasme și radiație la INFLPR

 

 

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR) vă invită să participați în perioada 26-28 septembrie a.c. la cele mai interesante experimente cu laseri, plasme și radiație, alături de întreg colectivul de cercetători și de ingineri din cadrul acestuia.

 


Cu această ocazie și din dorința de a atrage cât mai mult interesul tinerilor pentru cercetare, participanții la acest eveniment vor avea ocazia să discute cu cercetătorii Institutului despre proiectele pe care aceștia le derulează. De asemenea, vor avea loc sesiuni de întrebări și răspunsuri despre impactul proiectelor asupra întregii societăți.

 


INFLPR este unul dintre cele mai mari institute de cercetare din  România, cu preocupări științifice şi tehnologice interdisciplinare, acestea fiind fundamentate pe trei piloni ai fizicii: laserii, plasma şi radiația.

 


Platforma de la Măgurele a oferit în permanență sprijin, în toată această perioadă dificilă, pentru cercetătorii din Ucraina, refugiați din cauza războiului, inclusiv pentru masteranzi, doctoranzi, postdoctoranzi și tehnicieni cu competențe în fizica laserilor, plasmă și radiații, fiind posibilă integrarea lor profesională, oferindu-le chiar și salarii.

 


 

Modificat la: 2022-09-12 12:56:00
e-Cerere 544
e-Petiție