Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) și UNESCO, în parteneriat cu Universitatea Politehnica București (UPB), Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) și Parlamentul României organizează conferința cu titlul:
”Building a Global Ethical Framework for AI:
The UNESCO Recommendation on the Ethics of AI”
Evenimentul se va desfășura, în limba engleză, marți, 4 octombrie, începând cu ora 9.00 în cadrul UPB, sala AN 010 (amfiteatrul Radu Voinea).
În anul 2021 UNESCO a lansat Recomandarea privind etica IA, primul instrument global de acest tip care identifică riscurile etice legate de inteligența artificială, elaborează principii comune și propune politici și instrumente pentru a asigura rezultate etice și incluzive.
Astfel, conferința de la București din 4 octombrie se va concentra în jurul a două mari teme principale, respectiv necesitatea de a promova diversitatea și incluziunea, precum și modul în care se face tranziția de la principii la practică, pentru a evalua impactul etic al inteligenței artificiale asupra societății.
Evenimentul își propune să reunească o gamă largă de specialiști, cadre universitare, cercetători și reprezentanți ai societății civile, pentru a discuta Recomandarea și capacitatea acesteia de a servi ca instrument global pentru proiectarea, dezvoltarea și implementarea eticii IA.
La eveniment vor participa dl. Sebastian BURDUJA, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, dna. Gabriela RAMOS, Directorul General Adjunct al UNESCO pentru Științe Sociale și Umaniste, precum și dna. Simona MICULESCU, Ambasador extraordinar și plenipotențiar, Delegat permanent al României pe lângă UNESCO.
Înregistrarea se realizează în baza unui formular online, disponibil la pagina web: https://events.research.gov.ro/