RiDaysEU, la cea de-a IV-a ediție


 

Zilele Europene pentru Cercetare și Inovare RiDaysEU, evenimentul emblematic al Comisiei Europene pentru cercetare și inovare, se desfășoară anul acesta în zilele de 28 și 29 septembrie și reunește ca de fiecare dată, cetățeni interesați și pasionați de acest segment, cu antreprenorii și cu cercetătorii, totul pentru a dezbate viitorul acestui domeniu în Europa și nu numai.

 Zilele europene ale cercetării și inovării din acest an au un program bogat ce acoperă cele mai recente informații din noua agendă europeană de inovare, misiunile UE și anul european al tineretului, cadru în care se vor discuta și modela noi soluții pentru a consolida reziliența Europei și autonomia sa strategică.

 Sesiunea plenară Noua agendă europeană pentru inovare va demonstra voința politică de a plasa inovația în centrul unei redresări durabile și rezistente în urma pandemiei, pentru accelerarea tranzițiilor verzi și digitale, pentru asigurarea suveranității tehnologice a Europei, precum și pentru asigurarea energiei noastre și a securității alimentare.

 Se vor prezenta, de asemenea, proiectele emblematice ale Noii Agende Europene de Inovare, respectiv:

 

  • Accesul la finanțare pentru extinderea tehnologică profundă,
  • Condițiile cadru pentru inovare,
  • Ecosistemele europene de inovare și diviziunea inovației,
  • Evaluarea comparativă a politicilor și performanței inovației.

 


Discuțiile din cadrul fiecărei sesiuni vor fi axate cu precădere spre modul în care statele membre, toate instituțiile europene și diferitele părți interesate pot lucra împreună pentru a asigura punerea acestora în aplicare.

 Zilele europene ale cercetării și inovării din acest an oferă posibilitatea de a discuta și de a modela noi soluții pentru a consolida reziliența Europei și autonomia sa strategică. Prin acest eveniment se va dezbate, de asemenea, modul în care cercetarea și inovarea aduc rezultate în ceea ce privește prioritățile Comisiei Europene.

 Pentru înregistrare și mai multe informații despre RiDaysEU, accesați acest link.

 

Modificat la: 2022-09-15 11:50:00
e-Cerere 544
e-Petiție