Ministrul adjunct al Digitalizării din Republica Cipru, în vizită oficială în România

 

 

Joi, 15 septembrie a.c., ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a primit vizita oficială de lucru a ministrului adjunct al Cercetării, Inovării și Politicii Digitale din Republica Cipru, Kyriacos Kokkinos.

 

Discuțiile celor doi oficiali au vizat proiecte și schimbul de bune practici dintre cele două țări, în domeniile cercetării, inovării și transformării digitale, îmbunătățirea mecanismelor de stabilire a contactelor cu diaspora, prin crearea unei legături între mediul academic și industrie dar și modul de construcție și operaționalizare a cloud-ului guvernamental și a serviciilor asociate acestuia.

 

“Republica Cipru este campioană la proiecte europene de cercetare, în parteneriat. Avem multe de învățat de la ei, iar România poate contribui, la rândul său, în zonele de cloud, Inteligență Artificială și securitate cibernetică”, a declarat Sebastian Burduja, la finalul întâlnirii.

 

Una dintre cheile succesului din Cipru este colaborarea cu diaspora, ”brain gain” însemnând nu neapărat reîntoarcerea în țara natală, ci cooperarea cu aceștia în organizațiile/țările în care activează acum.

 

Domnul Kokkinos a declarat că dorește să dezvolte relațiile bilaterale de cooperare cu România pe plan științific, în domeniul transformării digitale, a participării la programul cadru de cercetare al UE și orice alt domeniu din responsabilitatea celor două ministere care poate aduce valoare Ciprului și României.

 

 

 

Modificat la: 2022-09-16 14:21:00
e-Cerere 544
e-Petiție