Se caută soluții de dezvoltare durabilă pentru Tulcea și Delta Dunării

 

Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Delta Dunării, alături de autorități locale, de reprezentanți ai Guvernului, dar și reprezentanți din mediul privat, a participat săptămâna trecută, la conferința “Soluții de dezvoltare durabilă în Tulcea și Delta Dunării”, organizată de Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23.

 


Având ca unică misiune protejarea biodiversității culturale și naturale a zonelor cu ape din țara noastră, de a readuce în actualitate toate tradițiile românești, de a promova, în egală măsură, profilul cultural și profilul natural al Deltei Dunării, Asociația a sprijinit în permanență dezvoltarea locală de aici cu programe de antreprenoriat social.

 


Organizat în Sala Mare a Consiliului Județean Tulcea, evenimentul face parte din seria de dezbateri  "Apele Unite ale României", un proiect care are ca scop democratizarea accesului la apă pentru un număr cât mai mare de cetăţeni, înţelegerea de către aceștia a valorii fluviului și raportarea lui la oraș și la comunitate, fiind abordată tema valorificării culturale și economice a apei., oferindu-se în permanență exemple de initiative și de proiecte din județul Tulcea.  

 


Despre Apele României, legendarul Ivan Patzaichin obișnuia să spună că acestea poartă cu ele, spre Dunăre și spre Deltă, toate energiile pozitive și negative ale locurilor pe care le traversează și ale oamenilor acestora. Un râu sănătos, curat și bine administrat aduce bucurie, prosperitate și o identitate clară a locurilor, afirma, de asemenea, omul care și-a dedicat toată viața apei și interacțiunii responsabile a semenilor săi cu aceasta.

 


Proiectul își propune, de asemenea, și sprijinirea autorităților publice în demersul de a gândi și implementa proiecte sustenabile, care să crească valoarea localității, dorite de comunitate, a căror implementare să fie acceptată și sprijinită de cetățeni. Valorificarea superioară a cursurilor de apă duce nu doar la creșterea calității vieții locuitorilor, dar și la beneficii economice, de reputație și de mediu pentru localități, permițând, totodată și adaptarea la schimbările climatice.

 

 


 

 

Sursă info și foto: https://rowmania.ro/ .

Modificat la: 2022-09-21 09:48:00
e-Cerere 544
e-Petiție