Întâlnire de lucru cu delegația Ministerului Economiei din Luxemburg

 

 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a găzduit ieri, vizita delegației Ministerului Economiei din Luxemburg, primită de către Bogdan Dumea, secretar de stat.

 

În cadrul discuțiilor au fost punctate subiecte precum întărirea colaborării dintre instituțiile publice și firmele private din Luxemburg cu cele din România, în domeniile securității cibernetice, fintech, clustere de inovație, digitalizare, turism, mediului academic și universitar.

 

Prin găzduirea sediului Centrului european de competențe în materie de securitate cibernetică (ECCC) la București, România devine  un punct focal al securității cibernetice la nivel european. Avem de partea noastră resursa umană înalt calificată și o conectivitate de bandă largă rapidă. Salutăm interesul părții luxemburgheze legat de acest  proiect și rămânem deschiși dialogului și colaborării concrete”, a declarat Bogdan Dumea.

 

La întâlnire au participat François Thill - director pentru securitate cibernetică și tehnologii digitale din cadrul Direcției Generale pentru Industrie Tehnologii Noi și Cercetare, Steve Muller - expert în securitate cibernetică și tehnologii digitale și Nikos Kioussis - atașat comercial economic și cultural al Ambasadei Luxemburgului în România rezident la Atena, alături de reprezentanți ai Guvernului României și altor instituții publice, dintre care îi menționăm pe George Agafiței - consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, Vasile Asandei – Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Șerban Matei, Constantin Bucur și Vlad Voinescu - Banca Națională a României, Alina Uricec și Florin Dragomir - Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

 

 

 

 

Modificat la: 2022-10-05 18:36:00
e-Cerere 544
e-Petiție