Vizita comisarului european pentru inovare și cercetare, Mariya Gabriel, în România

 

 

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a avut astăzi o întrevedere cu Mariya Gabriel, comisar european pentru inovare și cercetare.

 

Întâlnirea a avut loc la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli” (INCAS), iar temele principale de dezbatere s-au conturat în jurul proiectelor europene în domeniul tehnologiilor aerospațiale.

 

Prezentă la INCAS a fost și echipa de robotică Qube de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, una dintre cele mai bune din țară și din lume.

 

Cei doi demnitari au discutat despre oportunitățile de a genera inovare europeană și românească, provocările antreprenorilor și cum putem accesa mai multe fonduri europene pentru ecosistemul de inovare.

 

„Am avut o discuție liberă cu antreprenori din România, exemple de excelență în inteligență artificială, inovare în sănătate, finanțare de avangardă și este o mare șansă pentru Europa și România să aibă în poziția de comisar european pentru inovare și cercetare un profesionist care înțelege că avem câteva lucruri de făcut: să ne dăm din calea celor care inovează, să eliminăm barierele birocratice, să îi sprijinim pe toți cei care au visuri înalte să le împlinească”, a declarat Sebastian Burduja.

 

 

 

 

Modificat la: 2022-10-14 13:55:00
e-Cerere 544
e-Petiție