"România Digitală a Viitorului", o dezbatere despre educație, resurse și securitate cibernetică

 

 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) și Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) au organizat astăzi dezbaterea "România Digitală a Viitorului", la care au fost invitați reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor.

 

 

Temele de discuție abordate au arătat că digitalizarea pe care o facem azi are nevoie continuă de actualizare pentru a obține efectele așteptate în societate. În acest context, este absolut necesară dezvoltarea unor aplicații utile pentru eficientizarea  educației tinerilor și înlesnirea de facilități digitale în vederea îmbunătățirii accesului la burse și resurse de învățare.

 

 

De asemenea, pentru a marca cea de-a zecea ediție a Lunii Europene a Securității Cibernetice (European Cyber Security Month  2022), campanie anuală  de sensibilizare a publicului cu privire la amenințările de securitate cibernetică la nivelul UE, evenimentul desfășurat la MCID și-a propus totodată conștientizarea în rândul elevilor cu privire la amenințările informatice din mediul online care vizează tinerele generații.

 

 

Cu sprijinul reprezentanților DNSC, s-a desfășurat astfel workshop-ul #BeCybersmartcare s-a concentrat pe principalele tipuri de amenințări la adresa utilizatorului obișnuit, educația de securitate cibernetică și importanța implementării unei rutine de securitate atunci când activăm în mediul online.

 

 

Prezenți la întâlnire, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, și subsecretarul de stat din MCID, Eduard Mititelu, au accentuat nevoia dezvoltării continue a tinerilor, importanța implicării acestora și sprijinirea eforturilor de a studia, a se dezvolta și a contribui la creșterea competențelor digitale în sistemul educațional din România.

 

 

 

 

Modificat la: 2022-10-21 16:54:00
e-Cerere 544
e-Petiție