Noutăți în patologie

 

Începând de astăzi și până pe 19 noiembrie, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Domeniul Patologiei și Științelor Biomedicale "Victor Babeș" organizează Conferința Internațională de Patologie care se bucură și anul acesta de participarea mai multor specialiști de renume din domeniul cercetării biomedicale românești și internaționale.

 

Profesorul Ștefan Constantinescu, Președintele Fundației Europene a Academiilor de Medicină, cel care a primit în anul 2020 „Victor Babeș Honorary Scientist Award”, alături de profesorul Viorel Jinga, rectorul Facultății de Medicină și Farmacie „Carol Davila”și profesorul Adrian Curaj, director general UEFISCDI, vor fi prezenți în deschiderea evenimentului. Cercetătorii institutului vor prezenta activitatea lor, iar invitații speciali, Alexandru Almășan, profesor de Medicină Moleculară la The Alumni Association of Case Western Reserve University și Lucian Chirieac, profesor de Patologie la Harvard Medical School, vor avea astăzi prelegeri în domeniul patologiei tumorale. Alături de ei, specialiști de renume vor aborda subiecte variate, de la diagnostic molecular, celule stem și organoizi la patologie digitală, de la rolul vitaminei C în stresul oxidativ la catastrofa neurologică și neuromodulare. Tinerii cercetători se vor reuni și în acest an într-o sesiune dedicată, iar cea mai bună prezentare va fi premiată.

 


Devenind un pol de excelență în studiul țesutului conjunctiv și al telocitelor, un nou tip de celule, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Victor Babeș, este organizat în trei secții, una de patologie, una de imunologie și una de medicină celulară și moleculară, colectivele de specialiști desfășurând aici și activitate de diagnostic, prin teste speciale de diagnostic anatomopatologic, imunologic, biochimic, genetic pentru unități sanitare din toată România sau pentru alte centre clinice. 

 

Pentru mai multe detalii despre programul conferinței și înscriere, accesați https://www.ivb.ro/.

Modificat la: 2022-11-17 14:31:00
e-Cerere 544
e-Petiție