Eduard Mititelu, subsecretar de stat, în vizită de lucru în localitățile Frătești și Oinacu din județul Giurgiu

 

 

Eduard Mititelu alături de echipa de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a continuat ieri, 24 noimebrie, seria vizitelor de lucru în localitățile Frătești și Oinacu din județul Giurgiu.

 

Subsecretarul de stat le-a vorbit aleșilor locali despre înrolarea în Ghiseul.ro, acesta fiind un prim pas important spre digitalizarea administrației locale. De asemenea, au fost explicate beneficiile sistemului Ghiseul.ro:

 

-          Reducerea cheltuielilor operaționale;

-          Creșterea sumelor colectate de la cetățeni, prin încasarea simplă, rapidă și sigură;

-          Disponibilitatea 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână;

-          Crearea unei platforme solide de interoperabilitate la nivel național;

-          Creșterea încrederii cetățenilor în administrația publică locală.

 

Un alt subiect discutat cu primarii a fost finanțarea bibliotecilor pentru a deveni HUB-uri de dezvoltare a competențelor digitale. În perioada următoare, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va lansa un apel de proiecte în acest sens finanțat din fonduri europene aferente PNRR. Unul dintre obiectivele acestui apel este acela de achiziție/modernizare a echipamentelor informatice pentru minimum 25 de biblioteci, dar și dezvoltarea competențelor de bază, cum ar fi alfabetizarea digitală, comunicarea, educația în domeniul mass-mediei, crearea de conținut digital, securitatea și educația antreprenorială digitală pentru un număr de 100.000 de cetățeni care aparțin comunităților defavorizate.

 

Caravana Digitalizării este o inițiativă a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și reprezintăun sprijin real în procesul de digitalizare al administrațiilor locale.

 

 

 

Modificat la: 2022-11-25 10:39:00
e-Cerere 544
e-Petiție