Sebastian Burduja: „Creșterea economică se bazează pe inovare endogenă”

 

 

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a fost prezent la Digi24, unde a vorbit despre proiectele care sunt pe agenda ministerului dar și cele care urmează a fi implementate.

 

Ministrul a evidențiat țările care investesc deja foarte mult în domeniul cercetării și inovării, cum ar fi Coreea de Sud, Israel, Irlanda, Olanda și SUA, dar în același timp a punctat faptul că există premisa unui viitor buget cu o creștere în aceste domenii. Acesta a specificat că există susținere din partea Guvernului în contextul în care, domeniul social reprezintă o prioritate.

 

Sebastian Burduja a spus că lucrează împreună cu Banca Mondială la un proiect care vizează restartarea inovării în România. În acest sens, a avut discuții cu Ministerul Justiției și Registrul Comerțului pentru a crea un tip de societate care să fie aplicată start-up-urilor inovatoare, după modelul Italiei care are definit în dreptul comercial o astfel de societate.

 

Acesta a menționat proiectele care sunt în derulare la nivelul ministerului și stadiul acestora, inclusiv cele prevăzute în PNRR, prin care se încurajează întoarcerea acasă a cercetătorilor din Diaspora, Programul „Henri Coandă” pentru susținerea tinerilor cercetători români, Granturile pentru tineri cercetători REGELE CAROL I și  înființarea unui Birou de cooperare pentru inovare în SUA.

 

Modificat la: 2022-11-25 14:09:00
e-Cerere 544
e-Petiție