Forumul de Cooperare Digitală la nivel guvernamental dintre România și Republica Coreea

 

 

Astăzi, 29 noiembrie, secretarul de stat Bogdan Dumea a reprezentat Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării în cadrul Forumului de Cooperare Digitala la nivel guvernamental dintre România și Republica Coreea, în cadrul celui de al 11-lea program de cooperare între Republica Coreea și statele Membre ale Organizației Cooperării la Marea Neagră.Delegația coreeană a cuprins experți din cadrul Ministerului de Interne și al Siguranței, Serviciului Național de Fiscalitate, Serviciului Vamal Coreean, Institutului de Cercetare și Dezvoltare a Informațiilor Locale din Coreea, Serviciului Național de Fiscalitate.

 

Temele principale din cadrul evenimentului au vizat transformarea digitală ca proces de dezvoltarea economică a țărilor, angajamentele României referitoare la Cloud-ul guvernamental și schimbul de bune practici dintre Republica Coreea și România privind transformarea digitală.

 

În cadrul evenimentului, Bogdan Dumea a subliniat importanța accelerării procesului de transformare digitală a economiei și societății românești, acesta fiind un pilon central al implementării noului model de dezvoltare a României și realizării convergenței cu statele dezvoltate.

 

„România face pași importanți pe calea transformării digitale și dorește să preia cât mai multe elemente de bună practică de la alte state mai avansate în acest domeniu. Republica Coreea este un exemplu cert de țară care performează în domeniul digital și al inovării, o țară de la care avem ce învăța”, a declarat Bogdan Dumea, secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

 

Experții coreeni au prezentat aspecte privind experiența și gestionarea unor tematici de interes pentru România precum: migrarea în cloud și integrarea instituțiilor publice, serviciul vamal electronic, digitalizarea administrației fiscale și informatizarea locală.

 

 

 

Modificat la: 2022-11-29 17:42:00
e-Cerere 544
e-Petiție