Cercetători în lumina reflectoarelor. Astăzi, cu și despre Astăzi, cu și despre Fawzia SHA’AT

 

 

Fawzia SHA’AT a absolvit în 2013 Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași, cu diploma de licență Aluminiul în patogenia umană. Pe parcursul celor 5 ani de facultate a participat la diverse sesiuni științifice naționale si congrese internaționale pentru studenți, precum EAHP Congress (European Association Hospital Pharmacists), EPSA Congress (European Pharmaceutical Students Association), FIP Congress (International Pharmaceutical Federation) - ca delegat din partea FASFR și a activat în organizații non-guvernamentale, precum Societatea Studenților Farmaciști din Iași (SSFI) și Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR).

 


În perioada 2013-2015, dr. farm. Fawzia SHA’AT a urmat cursurile Programului Internațional de Master, din cadrul Facultății de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, București, în urma cărora a obținut specializarea în Biofizică Medicală și Biotehnologie Celulară, cu teza de disertație Distribuția intracelulară a nanoparticulelor prin microscopie confocală, iar în perioada 2016-2021 a urmat studiile doctorale în cadrul Facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, Universitatea Politehnica București, obținând titlul de doctor, Summa cum laude, cu lucrarea Nanosisteme structurate cu aplicații în patologiile cardio-cerebro-vasculare. În perioada 2014–2017, a urmat Rezidențiatul, în urma căruia a obținut specializarea în Farmacie Clinică. De asemenea, din 2021, urmează cursurile celei de-a doua specializări de rezidențiat, Industrie Farmaceutică și Cosmetică, la Facultatea de Farmacie, UMF Carol Davila, București.
 

 

Din 2014 până în prezent, Fawzia SHA’AT activează ca Cercetător Științific grad III în cadrul Secției de Sinteze Substanțe Bioactive și Tehnologii Farmaceutice la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutică - ICCF București, având o activitate bogată, concretizată în:

 

  • 12 lucrări științifice, publicate în reviste ISI
  • 8 lucrări științifice BDI
  • 10 cereri de brevete
  • peste 60 conferinte naționale și internaționale
  • peste 90 de cursuri perfecționare, seminarii, workhop-uri, webinare
  • 10 premii și distincții

 
De asemenea, Fawzia SHA’AT  a participat ca membru sau responsabil de proiect în echipe de cercetare în 12 proiecte.

 

 

Material realizat cu sprijinul ICCF București. 

Modificat la: 2023-01-03 12:20:00
e-Cerere 544
e-Petiție